zomer

herfst

lente

winter

Wij kunnen elk jaargetijde genieten van de grote structuren, maar de wisselende details zijn de slagroom op het toetje. Bollen in april , bloesem in mei, rozen in juni, borders in juli en vanaf augustus de grassen en de fruitoogst. Bij dat alles blijft het spannend wat de weergoden beslissen.

De tuin ligt rondom een kop-rompboerderij uit 1763 in de dorpskern. De tuin is sinds 1995 in samenwerking met verschillende tuinontwerpers ingedeeld naar de strakke structuur van een oud boerenerf. Maar dat hebben we eigentijds vertaald met afwisselend historisch verantwoorde delen; minimalistisch tuinmeubilair; “engelse” borders en beeldende kunst van ruimtelijk werkende collega’s.De moestuin is volop in gebruik, maar ook in de borders staan eetbare gewassen.

Tuin en atelier zijn onlosmakelijk verbonden.

Het atelier is in de schuur onder de oude binten. Door de grote voormalige staldeuren valt volop licht.

Openingstijden

 

U wordt van harte uitgenodigd om in onze bezoektuin een aangename wandeling te komen maken. Wij zijn een bezoektuin van de Nederlandse Tuinen Stichting.

Ook in 2017 bent u welkom;  op afspraak of op “goed geluk”. Als u een afspraak maakt zorgen wij dat de koffie (of thee) klaarstaat.
De entree bedraagt 3,50 euro, ten bate van een jaarlijks wisselend goed doel.

We doen mee met de landelijke open-tuin-weekenden. in mei, juni, juli en september.

Hennie Dijk-Stel | Foarwei 32 | 9294 KE Oudwoude | Telefoon: 0511-452679 | E-mail: info@artuin.nl